Луксозно спално бельо - красив и практичен подарък за младоженци

Ето как стигнах до това заключение.

Поканиха ме на сватба и пред мен възникна въпросът – какъв подарък да избера, който да не е поредната ненужна или дублирана вещ за младото семейство. Какво най-често подаряваме – красив сервиз, уникална ваза, кристална купа, електрически уред, картина?
Опитвах се да измисля нещо по-оригинално и практично, но не успявах. Реших, че най-бързо и най-лесно е да извлека полезна информация с помощта на интернет търсачките. Не ми отне много време, трябваше да комбинирам различни думи, за да стигна до търсената от мен информация.
Отговорът на моя въпрос беше – луксозно спално бельо. Оставаше да преценя кое е по-практично – спален комплект, олекотена завивка или покривка за спалня (шалте, кувертюра) и да избера модел. В онлайн магазините за спално бельо се натъкнах на голямо разнообразие от десени, материи, размери и цени. Трябваше да прочета още малко за да се ориентирам и да направя своя избор.
Изхождах от няколко неща:
Голяма част от своето време младоженците ще прекарват в спалнята. Луксозната обстановка в спалнята би допринесла те да се чувстват комфортно, да са бодри и в добро настроение.
Анализирах намерената в интернет информация и стигнах до следните заключения:
Относно материята на спалното бельо -
1.    Най-подходящата материя за луксозно спално бельо е памучният сатен – фин, фeеричен и леко бляскъв.
2.    Най-подходящите материи за луксозна покривка на спалня е сатенираният жакард (сияен, на красиви жакардови фигури) и разбира се памучният сатен.
3.    Най-подходящите материи за луксозна олекотена завивка е също памучният сатен.
Относно практичност, кое е по-практично - спално бельо или покривка за спалня?
Като се замислих, едва ли младоженците си оправят всяка сутрин леглото, следователно луксозен спален комплект е подходящ подарък. Практично ще е и едно стилно шалте, което много лесно може да внесе ред и настроение в спалнята. През зимата за покривка може да послужи и красивата олекотена завивка.
Оставаше да реша каква комбинация да избера, така че да се побера в определения за подаръка ценови диапазон.
Стигнах до извода, че независимо какво ще избера -  комплект спално бельо, шалте, кувертюра или олекотена завивка, е важно да са красиви и качествени.
Разбрах и каква е разликата между шалте, кувертюра и олекотена завивка – шалтето се състои от три части - лицев плат (основният десен), тънка вата и памучен (едноцветен, обикновено бял) плат за основа; олекотената завивка е с основният десен от двете страни и с пълнеж от единична (150-170гр/м²) или двойна (300-340гр/м²) вата (според сезона), кувертюрата е с втъкана в плата вата.
Научих още, че е от значение цвета на спалното бельо. За младоженци са подходящи нежните, ефирни цветове – бял, екрю или огнено червеният. Белият цвят е цвета на невинноста и свежеста, екрюто на лукса и комфорта, червеният е цветът на любовта.
Красивите, стилни бродерии и оригиналните флорални елементи подсилват усещането за лукс и естетика.
Необходима ми беше информация за размера на спалнята на младоженците, до която с помоща на близки лесно достигнах. Спалното бельо трябва да е с по-голям размер от матрака (30-40 см), а покривката за спалня свободно да пада почти до пода (на разстояние 5-10 см от пода).
Така избрах онлайн сватбения подарък - луксозен спален комплект. Надявам се, че събраната от мен и споделена информация ще Ви бъде полезна при избор на подарък за младоженци, а защо не и за самите Вас.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Как да перем спалното бельо?

Нова спалня, нов дом - всеки сезон.

Полезно - за детското и бебешко спално бельо